Και μια εξεταστική για τις… εξεταστικές!

Γράφει ο Βασίλης Τριανταφύλλου

ΑΛΛΗ ΜΙΑ εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει σκάνδαλα του παρελθόντος συστάθηκε με τυμπανοκρουσίες και κοκορομαχίες στη Βουλή. Και αυτή τη φορά στόχος είναι να έρθει στο φως το μεγάλο «φαγοπότι» που είχε στηθεί στον χώρο της Υγείας. Ένα πάρτι που κράτησε δεκαετίες. Που όλοι το γνώριζαν και καλύτερα από όλους οι πολιτικοί της χώρας. Που όλοι ήξεραν ποιοι και πώς τα κλέβουν, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Και όποιοι το έκαναν ή απλά το ψιθύριζαν για την τιμή των όπλων ή εάν προκαλούσαν θόρυβο βρίσκονταν στο περιθώριο με τη ρετσινιά του γραφικού ή και στο εδώλιο κατηγορούμενοι ως συκοφάντες.

ΟΛΟΙ, αριστεροί και δεξιοί που σήμερα κόπτονται για να λάμψει η αλήθεια, γνώριζαν πολύ καλά για τα «πιράνχας», τα λαμόγια και τα αρπακτικά. Για τα μαγαζάκια που είχαν στηθεί μέσα στα νοσοκομεία και στις επιτροπές προμηθειών. Για τους αετονύχηδες που πλούτιζαν κλέβοντας το υστέρημα των πολιτών φανερά και ασύστολα. Ολοι έβλεπαν και άκουγαν, αλλά αδιαφορούσαν, γιατί τον λογαριασμό τον πλήρωναν οι άλλοι, όπως ακριβώς και για όλα τα υπόλοιπα «γλέντια» που στήνονταν και αφορούσαν τους εξοπλισμούς, τα δημόσια έργα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόσα άλλα που συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση ένας ολόκληρος λαός.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που τα φώτα έσβησαν και οι πρωταγωνιστές εξαφανίστηκαν από την πίστα, έρχονται οι εθνοπατέρες να στήσουν άλλη μια εξεταστική επιτροπή δήθεν για να βρεθούν οι υπεύθυνοι, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ερχονται να δώσουν άλλη μια παράσταση, τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα για να κερδίσουν το χειροκρότημα, αλλά και για να οδηγήσουν την επικαιρότητα μακριά από τα τεράστια προβλήματα που γέννησαν τα μνημόνια, οι δανειστές και η ανικανότητα όσων άσκησαν εξουσία να βρουν λύσεις. Για να κρύψουν τη φτώχεια και τη μιζέρια που βασανίζουν τους πολίτες. Οσο για την αλήθεια; Ούτε λόγος να γίνεται! Ολοι δήθεν για αυτήν αγωνίζονται και θέλουν να λάμψει, αλλά στην πραγματικότητα τη θέλουν κρυμμένη κάτω από το χαλί, γιατί την φοβούνται. Γιατί δεν ξέρουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει το κουβάρι των αποκαλύψεων όταν αυτό αρχίσει να ξετυλίγεται.

Η ΧΩΡΑ δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά τον χρόνο της σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις που γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν τόσο αυτοί που κυβερνούν σήμερα, όσο και εκείνοι που βιάζονται για να τους διαδεχθούν. Πρέπει να αντιληφθούν ότι με εξεταστικές που στήνονται για να θολώσουν τα νερά και πυροτεχνήματα που ρίχνονται για τις εντυπώσεις κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Η τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός θα συνεχίζεται και οι πολίτες, ταπεινωμένοι και απροστάτευτοι, θα εξακολουθούν να ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η χώρα να πελαγοδρομεί, δεν φτάνουν οι εξεταστικές. Απαιτείται συγκεκριμένη στρατηγική και όρεξη για δουλειά από τους κυβερνώντες, οι περισσότεροι από τους οποίους ξοδεύουν τον χρόνο τους προπαγανδίζοντας το έργο τους ή κυνηγώντας φαντάσματα του παρελθόντος, αν και γνωρίζουν ότι οι «μεγάλοι ένοχοι» δεν θα κάτσουν ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας να σκεφτεί μήπως θα ήταν σκόπιμο κάποια στιγμή να συστήσουν μια εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τα πώς και τα γιατί τόσες και τόσες εξεταστικές που στήθηκαν με τυμπανοκρουσίες τα τελευταία χρόνια δεν αποκάλυψαν τίποτα και το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα, να κρύψουν την αλήθεια και να προσφέρουν «συγχωροχάρτι» στους ενόχους.

Από REAL.GR