Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Αμέσως μετά το Άγιο Φως αναχωρεί με αεροσκάφη σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός στην Αθήνα είναι στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών κατά την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός.

«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία. Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά», πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης.