3 ελληνικά νησιά στα 10 κορυφαία της Μεσογείου

Οι αναγνώστες της Guardian ψήφισαν και ανέδειξαν τα πιο όμορφα μικρά νησιά της Μεσογείου. Η λίστα περιλαμβάνει 10 νησιά, εκ των οποίων τα 3 πρώτα είναι ελληνικά! Σίφνος, Αστυπάλαια και Ύδρα καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις για τη μοναδική ομορφιά τους, την απομόνωση που προσφέρουν και τα τοπία τους.
Δείτε ποια είναι τα 10 νησιά:
1. Σίφνος

ΣΙΦΝΟΣ
Η Σίφνος, στις Κυκλάδες, προσφέρει έναν συνδυασμό από όμορφες παραλίες και λίγες καφετέριες και μπαρ. Υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε απομακρυσμένες, ήσυχες παραλίες και πανέμορφα χωριά με δικές τους μπουτίκ και ταβέρνες. Τα μονοπάτια πεζοπορίας ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα και έχουν καλή σηματοδότηση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες για καθένα από αυτά, καθώς και λεπτομερείς χάρτες.
2. Αστυπάλαια

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας στα Δωδεκάνησα είναι το αρθρόποδο της Μεσογείου. Κατά τη διαμονή σε αυτό το απομονωμένο νησί, θα νιώσετε σε πλήρη αρμονία με τον κόσμο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού είναι τα σπήλαια του, με φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα σπήλαια ήταν πάντα τμήμα της ελληνικής μυθολογίας και η Αστυπάλαια έχει κάποια λαμπρά παραδείγματα.
3. Ύδρα

ΥΔΡΑ
Δείτε αν μπορείτε να “αιχμαλωτίσετε” το πνεύμα του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα. Με τη βοήθεια των ντόπιων θα εντοπίσετε το σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1960. Η Ύδρα, που βρίσκεται κοντά στην Πελοπόννησο, είναι σε απόσταση μιας ώρας με δελφίνι από τον Πειραιά. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και το λιμάνι είναι γραφικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε ειδυλλιακές παραλίες με σκάφος.
4. Τένεδος, Τουρκία
5. Σαλίνα, Ιταλία
6. Λεβάντσο, Ιταλία
7. Πορκερόλ, Γαλλία
8. Φορμεντέρα, Ισπανία
9. Βις, Κροατία
10. Κόρτσουλα, Κροατία

Από ELLINES. COM