Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το “International Grand Gala Εtoiles du Βallet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο τα «Δύο Αοράκια» στη Ν.Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Το μοναδικό χορευτικό θέαμα θα παρουσιαστεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς κύρους χορεύτριας, χορογράφου και τέως διευθύντριας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνας Στεφάνου.

Με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών από συγκροτήματα μπαλέτου από όλο τον κόσμο, όπως οι Υen Han και Filipe Portugal από την Όπερα της Ζυρίχης, Mai Kono και Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez και Tana Rosas Sune του Θεάτρου της Βασιλείας, Valentin Stoica του Εθνικού Μπαλέτου του Βουκουρεστίου, Marcia Jaqueline και Moacir Emanoel του Θεάτρου Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Θεάτρο της Σκάλας του Μιλάνου, Arman Grigoryan Ibc Varna Gold Medallist.

Οι μοναδικοί αυτοί χορευτές θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και νεότερες δημιουργίες των παγκοσμίου φήμης χορογράφων όπως Patrice Bart, Mauro Bigonzetti, Reginaldo Rodrigues de Oliviera, Jorge Garcia Perez, Christian Spuck,  Heinz Spoerli και Richard Wherlock.

Πρεμιέρα 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ώρα έναρξης Γκαλά: 21.00’

Παράλληλα μαθητές χορού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάριο με καθηγήτρια χορού την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Gala, Χριστιάνα Στεφάνου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, σε δύο επίπεδα (Intermediate και Advanced).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης του τόπου. Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός θα προσδώσει πολιτιστική αξία όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο.