Πασχαλινό Εργαστήριο Μονοτυπίας για παιδιά

Πασχαλινό Εργαστήριο Μονοτυπίας για παιδιά Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, με την εικαστικό Δανάη Σύρρου, αυτό το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, ώρα 10.00-12.00 π.μ., στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Σας περιμένουμε, για να πειραματιστούμε μαζί, με την τεχνική της μονοτυπίας (απλούστερη μέθοδος χαρακτικής) συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τη χαρακτική. Το σχέδιο θα φτιαχτεί σε μία λεία επιφάνεια καλυμμένη με χρώματα και μετά θα τυπωθεί σε χαρτί ώστε να δημιουργηθεί ένα και μοναδικό έργο / αντίτυπο. Το κάθε παιδί θα δημιουργήσει και θα πάρει μαζί του το δικό του έργο. Ο εξοπλισμός και τα απαραίτητα υλικά θα προσφερθούν από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.


Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη:
(+30) 2810-283219 │Εσωτ. 101

Είσοδος:
5 ευρώ/παιδί

Σχεδιασμός Προγράμματος:
Φανή Καμπάνη- Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ

Υλοποίηση:
Δανάη Σύρρου


ΔΑΝΑΗ ΣΥΡΡΟΥ
Η Δανάη Σύρρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Το ακαδημαϊκό έτος 2005-6, στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus, παρακολούθησε μαθήματα στο πανεπιστήμιο ESBAM στη Μασσαλία της Γαλλίας. Κατά τη φοίτησή της στην ΑΣΚΤ, παρακολούθησε για δύο χρόνια το εργαστήριο φωτογραφίας του Μανώλη Μπαμπούση. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και έχει συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Η δουλειά της έχει να κάνει με την ζωγραφική, το κολλάζ και το βίντεο. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.