Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση για την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης που οργάνωσε στο Βενεράτο ο Δήμος Ηρακλείου

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα: «OΣΔΕ 2017- Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017».

benerato 1Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντ/ρχος κ. Π. Ινιωτάκης όπου και πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου κ. Εμ. Ζαιμάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυγενικής κ. Ι. Δερμιτζακης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασιών κ. Ι. Κογκάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σίβα κ. Ι. Γιαουτζάκης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των αγροτών του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την έγκαιρη και σωστή υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2017, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις  που οδηγούν σε προβλήματα στην πληρωμή τους.

Αφού τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν από όλους τους παραγωγούς έως τις 15 Μαΐου καθώς δεν προβλέπεται παράταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θα υπάρξει ποινή 1% την ημέρα για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 15 Μαΐου, παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη online υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και αναφέρθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη σωστή υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Επίσης, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για θέματα που συνδέονται με τις μεταβιβάσεις  δικαιωμάτων, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, κλπ., ενώ στο τέλος της ενημέρωσης δόθηκαν απαντήσεις από τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παραγωγούς σχετικά με την διαδικασία υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.