Δεν έχει τέλος η φρίκη – Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πέντε αεροπορικές επιδρομές στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν  τη ζωή τους σε «χημική» επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ταυτότητα των αεροσκαφών δεν προσδιορίζεται.

Ο συριακός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέρριψαν την ευθύνη για την  επίθεση στις στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού. Ο στρατός αρνήθηκε οποιονδήποτε ρόλο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η μόλυνση της περιοχής χθες με δηλητηριώδες αέριο είναι αποτέλεσμα της διαρροής αερίου από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών η οποία επλήγη από τα αεροσκάφη των δυνάμεων της Δαμασκού.

Στην αποθήκη αυτή βρισκόταν «ένα εργαστήριο παρασκευής αυτοσχέδιων βομβών με τοξικές ουσίες», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η συριακή πολεμική αεροπορία γνώριζε τι περιείχε η αποθήκη.

«Το χημικό οπλοστάσιο» προοριζόταν για τους μαχητές στο Ιράκ, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες του «εντελώς αξιόπιστες και αντικειμενικές».

Η χρήση του οπλοστασίου αυτού από «τους τρομοκράτες έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς, καθώς και από τις επίσημες αρχές» του Ιράκ.