Δύο υπόπτους αναζητούν οι Αρχές για την επίθεση στο ρωσικό μετρό

Δύο άτομα για πιθανή εμπλοκή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αναζητούν οι Αρχές, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταζητούνται δύο άτομα ως ύποπτα για τον σχεδιασμό των επιθέσεων. Το ένα από αυτά θεωρείται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και το δεύτερο ότι άφησε μία βόμβα στον σταθμό του μετρό Ploshchad Revolutsii» είπε η πηγή στο Interfax.

Σημειώνεται ότι δέκα άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν -τουλάχιστον 37- από έκρηξη σε βαγόνι του μετρό ανάμεσα σε δύο σταθμούς. Επίσης, πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλον ένα εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν σε διαφορετικό σταθμό του μετρό.

Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη ως τρομοκρατική επίθεση και έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στο μετρό, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το βράδυ τον σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση και απέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.