Αυγενάκης: «Τα πειράματα που κάνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΕΗ πρέπει τελειώσουν άμεσα»

Ç åðéãñáöÞ ôçò ÄÅÇ óôá êåíôñéêÜ ôçò ÄÅÇ óôçí ïäü ×áëêïêïíäýëç, ôçí ÔåôÜñôç 4 Áõãïýóôïõ 2010. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

«Αντιμέτωπη με τη δημοσκοπική κατάρρευση η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτραο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Για «επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κ. Λ. Αυγενάκης απατώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά μεδηλώσεις βουλευτών στην Βουλή σχετικά με την επέτειο του θανάτου του Ν. Μπελογιάννη.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει. Τα συνεχή ραντεβού του με την αναβλητικότητα και η εμμονή του για την με-κάθε-κόστος παραμονή του στην εξουσία τον έχουν εγκλωβίσει σε ένα τραγικό αδιέξοδο, ένα τέλμα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να στρέψει την συζήτηση αλλού», σημείωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, ενώ έκανε έκκληση για σοβαρότητα και υπευθυνότητα λέγοντας πως: «Πρέπει να μείνουμε στα πραγματικά ζητήματα και τα πραγματικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες».

Στη συνέχεια ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογράμμισε την έλλειψη στρατηγικής της Κυβέρνησης αναφέροντας δηλώσεις κορυφαίων υπουργών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:«Ο κ.Σπίρτζης πριν λίγες  εβδομάδες έσπευδε να δηλώσει πως η αξιολόγηση έχει κλείσει και πως η ανάπτυξη έρχεται, ενώ όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ασπάζονταν το ‘δόγμα Φλαμπουράρη’ πως η ανάπτυξη θα έρθει στη ελληνική κοινωνία σαν … ελατήριο. Δηλώσεις που διαψεύσθηκαν, ενώ ακόμα και η περιβόητη ‘13η σύνταξη’ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα εφάπαξ επίδομα, το οποίο, μάλιστα, πάρθηκε πολλαπλώς πίσω από τους συνταξιούχους μέσα από δυσβάσταχτους φόρους».

Ερωτώμενος ο Γραμματέας τη ΝΔ για το ενδεχόμενοψήφισης του νέου πακέτου μέτρων που θα φέρει η Κυβέρνησηδήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πακέτο μέτρων που θα εισηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Κρατώνταςνηφάλια πολιτική στάση είχαμε προβλέψει την τακτική των συνεχώναναβολώνολοκλήρωσης της αξιολόγησης η οποία έπρεπε να είχεκλείσει εδώ και 13 μήνες». Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Μάλιστα σας θυμίζω πως 13 μήνες πριν, τον Φεβρουάριο του 2016, η Κυβέρνηση μιλούσε για μείωση χρέους και δεν έκανε λόγο για νέα μέτρα. Σήμερα 13 μήνες μετά η μόνη συζήτηση που γίνεται είναι για νέα μέτρα ενώ ούτε λόγος για μείωση χρέους».

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ δήλωσε:«Είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε καταστάσεις χειρότερες από αυτές του 2015. Μόνη λύση είναι η διεξαγωγή εκλογών εδώ και τώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι, την επόμενη ημέρα των εκλογών, με μια ισχυρότατη Κυβέρνηση να τρέξουμε».

Κλείνοντας η συνέντευξη και σε ό.τι αφορά το ζήτημα του μέλλοντος της ΔΕΗ ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Τα πειράματα που κάνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΕΗ πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Όσοι σήμερα υπερασπίζονται με πάθος την ακινησία υπογράφουν την κατάρρευση και τη διάλυση της ΔΕΗ. Η ΝΔ στηρίζει την αξιοποίηση της ΔΕΗ και όλων των κλάδων και των τομέων της. Με σωστό τρόπο ώστε, όχι μόνο να συνεχίσει η λειτουργία της, αλλά και να αποκτήσει αξία».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: goo.gl/2ze2fd