Συναγερμός στη Ξάνθη μετά τον εντοπισμό αυτών των όπλων και των πυρομαχικών σε τζαμί

– Δυο όπλα – το ένα με σιγαστήρα βρέθηκαν στο σπίτι του ιμάμη και στον μιναρέ του τζαμιού στο χωριό Ηλιόπετρα
– Οι έρευνες έγιναν μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές
– Ο ιμάμης κρατείται και ανακρίνεται – Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ
Μια πολύ σοβαρή είδηση με απρόβλεπτες προεκτάσεις ι από την Ξάνθη. Έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην κυβέρνηση μετά τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στο νομό Ξάνθης.
Μετά από έλεγχο που έγινε στο τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, εντοπίσθηκαν κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων μεταξύ των οποίων και πολεμικού τυφεκίου. Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ η ενημέρωση έχει φτάσει και σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο χειρότερο σημείο τους.

Σημειώνεται ότι χθες, μιλώντας αποκλειστικά στο onalert.gr ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, Αμπντουλαχ Μποσγκούρτ, δήλωσε: «Εγω θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους όπώς του μουσείο του Ατατούρκ και ακόμη και τα τζαμιά όπου συχνάζουν».