Στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών επιστρέφει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Θα διδάξει Κλασικά Κείμενα Πολιτικής Οικονομίας.

Στα αμφιθέατρα  και με θέα την οδό Σόλωνος θα βρει η Άνοιξη τον Γιάνη Βαρουφάκη, μιας και αποφάσισε να επιστρέψει στην έδρα του τμήματός του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου, θα διδάσκει κάθε Πέμπτη απόγευμα και θα παραδίδει μαθήματα και σε φροντιστηριακές ώρες.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να επιστρέψει στην τάξη και θα διδάσκει σύμφωνα με το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του τμήματος  Οικονομικών Επιστημών,  Κλασικά Κείμενα Πολιτικής Οικονομίας, κάθε Πέμπτη από τις 17.00 έως τις 20.00, στην αίθουσα 11 του πέμπτο ορόφου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών που εδρεύει στην οδό Σόλωνος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης  εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2000. Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είχε πάρει επιστημονική άδεια, οπότε δε δίδασκε όταν ήρθε η εκλογή του στην Ελληνική Βουλή, ενώ η μετέπειτα  ανάληψη του Υπουργικού Χαρτοφυλακίου ανέστειλε τα καθήκοντά του, ως Πανεπιστημιακό καθηγητή.

Στο τμήμα του δεν υπήρξε ο μόνος που είχε κρατική θέση.  Στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «το τμήμα διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, το οποίο, παράλληλα με το πλούσιο ερευνητικό του έργο, έχει τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένη και πολύπλευρη επιστημονική δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά, με ενεργό παρουσία τόσο σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας (υπουργεία, τράπεζες, οργανισμούς κ.λπ.) όσο και σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ηνωμένα Έθνη κ.ά.)».

Από τους διδάσκοντες του τμήματος, σε  αναστολή καθηκόντων βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.