Εκπαίδευση στην χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών

Με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού και εθελοντών Ροταριανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, το σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης & χρήσης των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που δωρίζει ο Ρ. Ο. Ηρακλείου στους παραπάνω φορείς.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ από τους καθηγητές Μιχάλη Ροβίθη και Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, με την βοήθεια των εκπαιδευτών φοιτητών της Σχολής, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες για όλα όσα πρέπει να πράττουν σε καταστάσεις ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου προχωράει στη δωρεά των τριών απινιδωτών στο πλαίσιο εφαρμογής του κοινωνικού του έργου και ενός εγκεκριμένου District Grand, καλύπτοντας χώρους με τεράστια επισκεψιμότητα, όπως είναι η Κνωσσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η πλατεία των Λιονταριών.
Το έργο της δωρεάς και της εκπαίδευσης, συγχρηματοδοτούν ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου κατά 75%, η 2470 Ροταριανή Περιφέρεια κατά 20% και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο – Candia κατά 5%.