Απινιδωτές σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Ηρακλείου

Σε μια ακόμη σημαντική δωρεά προχωράει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, στο πλαίσιο εφαρμογής του κοινωνικού του έργου και εγκεκριμένου District Grand, δωρίζοντας τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στον Δήμο Ηρακλείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.
Οι τρεις απινιδωτές θα τοποθετηθούν στους δυο σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Ηρακλείου, χώρους που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών, ενώ ο απινιδωτής του Δήμου Ηρακλείου θα τοποθετηθεί στο Info Point στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έκτακτα περιστατικά στην καρδιά της πόλης.

Ταυτόχρονα, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, με την πολύτιμη συνεργασία του Εργαστηρίου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, διοργανώνει σεμινάριο καρδιοαναπλευστικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στο σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ από τους καθηγητές Μιχάλη Ροβίθη και Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, θα λάβουν μέρος εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, καθώς και Ροταριανοί εθελοντές, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σε περίπτωση που χρειαστεί να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπους μας που θα βρίσκονται σε κίνδυνο και να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους απινιδωτές.

seminario-2.jpg
seminario-1.jpg

seminario-1.jpg,

Το έργο της δωρεάς των τριων απινιδωτών, συγχρηματοδοτούν ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου κατά 75%, η 2470 Ροταριανή Περιφέρεια κατά 20% και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο – Candia κατά 5%.