Πρώτος σε σταυρούς ο Χ. Λεκάκης στις εκλογές της ΟΕΒΕΝΗ

Με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να φτάνει στο 96%, καθώς και τα προβλήματα να διογκώνονται στο χώρο των μικρομεσαίων, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η εκλογική διαδικασία των μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ.

Στον εκλογικό αγώνα είχαν κατέβει δύο παρατάξεις, η “Ενωμένη Ομοσπονδία” και η “Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων”. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης από την “Ενωμένη Ομοσπονδία”, ενώ στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν 128 από τους 133 αντιπροσώπους των σωματείων-μελών. Η συγκρότηση σε Σώμα της νέας διοίκησης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, με το νέο Συμβούλιο να απαρτίζεται από νέα πρόσωπα, αλλά και από τέσσερις θηλυκές παρουσίες.

«Η εκλογική διαδικασία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, που μας δίνει τη δύναμη προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και σημαντικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και μέσα από αυτή αναδείχτηκε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πολλά νέα παιδιά, που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Λεκάκης στις πρώτες δηλώσεις του λίγο μετά την εκλογική διαδικασία, επισημαίνοντας την τάση όλο και πιο νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τα θέματα της Ομοσπονδίας, πράγμα, όπως είπε, αρκετά θετικό.

Τα αποτελέσματα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν από την παράταξη “Ενωμένη Ομοσπονδία” οι Λεκάκης Χαράλαμπος, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους και συγκριμένα 111, Ψαράκης Αριστείδης με 97 ψήφους, Ζαϊμάκης Δημήτριος με 95, η Μαυράκη Άρτεμις με 89, Γαβριλάκης Αριστοτέλης με 89, Νινιράκη Αμαλία με 88, Δαριβιανάκης Ηρακλής με 87, Παραγιουδάκη Καλλιόπη με 86, Φασουλάκης Γεώργιος με επίσης 86 ψήφους, Σμυρνάκης Ιωάννης, Μανιώρος Ιωάννης και Ανδρής Θεοδόσιος με ισοψηφία 85 ψήφων, Λειβαδιωτάκης Νικόλαος και Πιτσικάκη Μαρία με 83 ψήφους, Φορτετσανάκης Νικόλαος με 82 ψήφους, Οικονομάκης Σταύρος με 79 ψήφους, Βλαχογιαννάκης με 73 ψήφους, Χανιωτάκης Ευάγγελος με 42 ψήφους, Χατζηδάκης Γεώργιος με 30 ψήφους και Χατζηνικολάου Ιωάννης με 26 ψήφους.

Από την “Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων” εκλέχτηκε ο Ερμείδης Συμεών με 8 ψήφους. Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν και εκλέχθηκαν οι: Φυσαράκης Κωνσταντίνος 105 ψήφους, Παπαδημητράκης Γεώργιος 104 και Δαμιανάκης Νικόλαος 83 ψήφους.

Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΒΕΕ ψήφισαν 87 αντιπρόσωποι, τα σωματείων των οποίων έχουν κύρια οργάνωση την ΟΕΒΕΝΗ και εκλέχθηκαν από την παράταξη “Ενωμένη Ομοσπονδία” οι Λεκάκης Χαράλαμπος (70 ψήφους), Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος (67), Ζαϊμάκης Δημήτριος (66), Ψαράκης Αριστείδης (65), Σμυρνάκης Ιωάννης (62), Ανδρής Θεοδόσιος (42), Σμυρνιωτάκης Στέφανος (38) και Πετράκης Ελευθέριος (17). Και από την “Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων” εκλέχτηκε ο Ερμείδης Συμεών με 9 ψήφους.