Παράταση στην παραμονή των θεσμών στην Αθήνα δείχνει η Κομισιόν

Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα, Τρίτη, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.

Η δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το αν οι δανειστές μένουν στην Αθήνα ή φεύγουν, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της συζήτησης στο νέο ραντεβού μεταξύ κυβέρνησης – θεσμών νωρίς το απόγευμα με θέμα τα δημοσιονομικά.

Κληθείσα η κ. Μπράιτχαρτ να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Η ίδια πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».

Καταλήγοντας, επανέλαβε: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ανώτερος αξιωμαστούχος του οικονομικού επιτελείου δήλωνε πως «μπορούμε να έχουμε συμφωνία στις 20 Μαρτίου, εάν υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του ΔΝΤ».

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ