Ο καιρός του τριημέρου της Καθαρά Δευτέρας

Η Άνοιξη ήρθε τελικά για να μείνει αφού σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως όλη σχεδόν η νέα εβδομάδα θα περάσει με ήπιες καιρικές συνθήκες. Θα χαρακτηρίζονται από πολλές ώρες ηλιοφάνειας στο σύνολο της χώρας μας, ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη αν και καταπερίοδους θα χαρακτηρίζονται ως ισχυροί.

Αυτό σημαίνει πως θα βοηθήσουν τον υδράργυρο να φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές κατά την διάρκεια των μεσημβρινών ωρών και στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα πολύ πιθανόν να ξεπερνά και τους 22 βαθμούς κελσίου.

Αυτό διότι σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε ένα δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα που θα λειτουργήσει σαν καταβάτης καθώς θα κατέρχεται από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου με αποτέλεσμα την περεταίρω αύξηση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας όπου συνήθως το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται πιο έντονο.
Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

 

Χαλάει το Σαββατοκύριακο, ελπίδες για την Κυριακή της Αποκριάς

 

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού περιμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο μιας και φαίνεται να σχηματίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικότερα θα μας επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα σε ένταση και σε διάρκεια κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά.

Εκτιμούμε πάντως κατά ένα μεγάλο ποσοστό ότι τα φαινόμενα θα έχουν εκτονωθεί μέσα στο Σάββατο κι έτσι θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Επίσης στο διάστημα αυτό οι νοτιάδες στα πελάγη διατηρούνται με εντάσεις κοντά στα 7 μποφόρ κρατώντας όμως και την θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου.

Σε ό, τι αφορά τέλος τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας φαίνεται πως θα είναι γενικά ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια, πολύ καλές θερμοκρασιακές τιμές και ανέμους κατάλληλους για το πέταγμα του χαρταετού, συνθήκες που θα βοηθήσουν την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας που ο βαρύς γενικά Χειμώνας που βιώσαμε φέτος τα έκανε πιο έντονα.