Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους που ξεφάντωσαν στη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων οι οποίες  δήλωσαν συμμετοχή στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή του Ηρακλείου.

Στην καρναβαλική παρέλαση πήραν μέρος για πρώτη φορά και ομάδες  και από άλλες περιοχές.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν και άλλες εκδηλώσεις υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου με τη συμμετοχή των Ομάδων αλλά και μουσικών συγκροτημάτων  στην πλατεία Ελευθερίας.

Κέφι, δημιουργική έκφραση, και πολύ φαντασία ήταν και φέτος η κινητήριος δύναμη των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου  για την Αποκριά, μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες του Ηρακλείου

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» συνεχίστηκαν τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  με το «15ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού». Στην διοργάνωση πήραν μέρος 65 ομάδες με τη συμμετοχή να είναι και φέτος πολύ  υψηλή  καθώς μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό. Κοντά τους, στην αφετηρία του Κυνηγιού βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ομάδες, τόνισε σχετικά: «Το Κυνήγι του Θησαυρού βοηθάει του συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου. Και άρα να αγαπήσουν την πόλη περισσότερο, κάτι που όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές έχει ανάγκη και αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να αλλάξει το Ηράκλειο προς το καλύτερο». Νικήτρια φέτος η 40μελής  ομάδα  «Εμείς κι Εμείς».

καστρινή αποκριά 5