Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και της βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην πρώτη του τοποθέτηση στον Πρωθυπουργό για την αύξηση των κρουσμάτων βίας λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα Καλάσνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα. Τελικά να μας πείτε κ. Τσίπρα, είστε Πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Και ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στη χώρα»

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, χαρακτήρισε το θέμα «μη επίκαιρο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση».

Όπως επισήμανε, «ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ή και τα δύο μαζί».

Στην δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έφερε πίσω «το μαύρο σύννεφο της δραχμής» και πρόσθεσε: «Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς»

«Η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, το είπα δημόσια και κατ΄ ιδίαν. Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτή την δήλωση την έκανα και στο Βερολίνο να την ακούσουν όλοι. Την ίδια ώρα εσείς ακούγατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπος να ανοίγει θέμα δραχμής. Πάρτε θέση σήμερα και μαζέψτε τα στελέχη σας για το θέμα της δραχμής», είπε ακόμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, ανέβασε τους τόνους, επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για τα όσα δήλωσε μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ απάντησε για το ταξίδι του στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Παράλληλα, άφησε αιχμές για το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη ζητώντας του να το δώσει αύριο στη δημοσιότητα, ενώ τέλος αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής, προκαλώντας τον να το κάνει.