Ξενάγηση στο Μουσείο Ιατρικής οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ξενάγηση στο Μουσείο Ιατρικής, που βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής. Η ξενάγηση θα γίνει από γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου και θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Στο Μουσείο Ιατρικής ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει εκατοντάδες αντικείμενα, ανάμεσά τους ιστορικά ιατρικά βιβλία, ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία, παλαιά ιατρικά μηχανήματα, φαρμακευτικά σκεύη ιστορικής σημασίας, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στις 10 προθήκες που φιλοξενούνται στην Ιατρική Σχολή μπορεί σήμερα κανείς μπορεί να θαυμάσει παλαιά ιατρικά βιβλία και συγγράμματα, ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία, καθώς και διαφόρων ειδών φιαλίδια με ιστορικής σημασίας φαρμακευτικά σκευάσματα του προηγούμενου αιώνα. Τα περισσότερα εκ των εκθεμάτων αποτελούν δωρεές των συγγενών διακεκριμένων υγειονομικών του τόπου, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξέλιξη της ιατρικής, της φαρμακευτικής και γενικότερα των επιστημών υγείας στην Κρήτη, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και το Μουσείο Ιατρικής, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν στη διοργάνωση διαλέξεων, εκδηλώσεων αλλά και εθελοντικών δράσεων.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Όλγα Τζαφέρη 6947773228 και Καλλιόπη Παναγιωτάκη 6937370698