O Γραμματέας ΠΕ Νέας Δημοκρατίας -Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης στο endospolis

O Γραμματέας ΠΕ Νέας Δημοκρατίας -Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης μίλησε στο endospolis για τη διαπραγματευτική κακομοιριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όλα τα μέτρα  αποτελούν αναγκαστικό τίμημα της αποτυχίας της Κυβέρνησης, της τραγικής ανικανότητάς της και της άρνησής της να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας.

 Διαβλέπει οτι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα κατ΄ απαίτηση της κοινωνίας. Είναι η μόνη λύση για να βγει η πατρίδα μας από την πολύπλευρη κρίση.

 Ερώτ.Το δίλημμα για σας είναι ή τέταρτο μνημόνιο ή Grexit, αν συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ; Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτος δρόμος;

Απάντ.Το πραγματικό δίλημμα είναι ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Η νοοτροπία της Κυβέρνησης και των στελεχών της ανακυκλώνουν την αβεβαιότητα και τη δυσπιστία. Η χώρα με αυτή την Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει από την περιδίνηση της κρίσης, διότι αυτοί οι άνθρωποι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να το κάνουν. Να δώσει τέρμα στα σενάρια που καλλιεργεί η “συμμορία” της δραχμής και της πεντάρας! Ως ΝΔ δε θα επιτρέψουμε άλλα ψευτοδιλήμματα!

Ερώτ.Τι ακριβώς λέει η ΝΔ στον κ.Τσίπρα; Να κλείσει πάση θυσία την αξιολόγηση ή να μην την κλείσει, να πάει σε εκλογές και να αναλάβει μια δική σας κυβέρνηση –αν κερδίσετε- να την κλείσει εκείνη;

Απάντ.Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε «πάση θυσία»; Ο κ. Τσίπρας είχε χρόνο. Να θυμίσω ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Ροκανίζουν το χρόνο και μετά λένε ότι εκβιάζονται. Ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα που πηγαίνουν πολύ πέρα από το τέλος του τρίτου προγράμματος. Και οι δανειστές μας απαιτούν υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι η Κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ζητούνται από τώρα πρόσθετες δεσμεύσεις. Και πέραν αυτών υπάρχει μια διάσταση μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα – Τσακαλώτου, ένα παιχνίδι διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, σε μια -από τη φύση της- πολύ επικίνδυνη Κυβέρνηση.

Ερώτ.Το ΔΝΤ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω. Η δική σας πολιτική θέση ποια είναι;Θα δεχθείτε, για παράδειγμα, να πέσει το αφορολόγητο;

Απάντ.Τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν είχαμε τελειώσει ένα χρόνο πριν. Η διαπραγματευτική κακομοιριά της κυβέρνησης εγκλωβίζει τη χώρα. Όλα τα μέτρα που συζητούμε αποτελούν αναγκαστικό τίμημα της αποτυχίας της Κυβέρνησης, της τραγικής ανικανότητάς της και της άρνησής της να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται. Αλλαγές που δεν είχαν δημοσιονομικό κόστος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη που προκαλεί νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, τα οποία στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει και απλά γινόμαστε θεατές στο ποιος θα χρεωθεί το νέο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων, ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος.

Ερώτ.Θεωρείτε πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση; Και τι πρέπει να γίνει για να πετύχουμε αυτόν τον σκοπό;

Απάντ.Μετά από δύο χρόνια στη μέγγενη του άκρατου λαϊκισμού και των αριστερίστικων ιδεοληψιών η πατρίδα μας έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο. Η οικονομία καταρρέει μέρα με την μέρα, η ανεργία αυξάνεται, η κυβέρνηση δοκιμάζει την Ελληνική κοινωνία με διχαστικά ψευδοδιλλήματα και ο λαός «βυθίζεται» σε κατάθλιψη. Ο Πρόεδρός μας και όλοι εμείς στη ΝΔ εργαζόμαστε, ώστε να ενώσουμε την Ελληνική κοινωνία κάτω από την σκέπη του ορθολογισμού, να δώσουμε λόγο σε ανθρώπους με εμπειρία και γνώσεις, να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δομώντας παράλληλα, ένα δίκαιο σύστημα διανομής του πλούτου με σκοπό την ελάφρυνση των ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Ερώτ.Πώς κρίνετε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα;

Απάντ.Δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθήσω δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο θετικό σημείο στο διετές κυβερνητικό έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας τυχοδιωκτικής κι ανεύθυνης κυβέρνησης που με τακτισμούς προχώρησε σε μια «υπερήφανη διαπραγμάτευση», που οδήγησε στο 3ο κι επαχθέστερο μνημόνιο, στην  πρώτη αξιολόγηση, που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση και κόστισε στον ελληνικό λαό 9 δισ. ευρώ σε φόρους. Μια κυβέρνηση που υποθήκευσε την εθνική μας περιουσία σ’ ένα αιώνιο υπερ-ταμείο και έφερε έναν «κόφτη» που επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από μισθούς και συντάξεις που οι ίδιοι έχουν μειώσει.
Σήμερα, η πορεία της β’ αξιολόγησης θυμίζει έντονα καταστάσεις του καταστροφικού α’εξαμήνου του 2015. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στα μέσα του 2018.Στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει «διασωληνωμένη», αλλά ούτε αυτό μπορεί να θεωρείται δεδομένο με τους σημερινούς συσχετισμούς.

Ερώτ.Πιστεύετε ότι θα έχουμε άμεσα εκλογές;

Απάντ.Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές των Ελλήνων και καταχράστηκε τα περιθώρια ανοχής τους, εμπαίζοντας τους παράλληλα χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του κοινού συμφέροντος ως παραπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο χτίζει ένα κρατικοδίαιτο καθεστώς κερδίζοντας χρόνο στην εξουσία. Ο λαός έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως η λύση στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που τον ταλαιπωρούν καθημερινά αποτελούν οι εκλογές. Ως εκ τούτου διαβλέπω ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα κατ΄ απαίτηση της κοινωνίας. Οι εκλογές είναι αναγκαιότητα για να βγει η πατρίδα μας από την πολύπλευρη κρίση και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα ευημερίας και προόδου.

Ερώτ.Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη πιστεύετε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα ως χώρα;

Απάντ.Είναι κάτι που όχι απλώς πιστεύουμε είναι κάτι για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι. Και είμαστε βέβαιοι, διότι εδώ και πολύ καιρό δουλεύουμε αδιάκοπα και μεθοδικά ετοιμάζοντας την επόμενη μέρα. Έχουμε οικοδομήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο και μετρημένο. Ένα πρόγραμμα που οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα, την ανάπτυξη σε μια νέα εποχή απαλλαγμένη από ύφεση και μνημόνια.

Ερώτ.Το νησί μας παρουσιάζει πολλές ελλείψεις. Θεωρείτε πως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα έργα στην Κρήτη;

Απάντ.Η Κρήτη, ο τόπος μας είναι ένας τόπος με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης. Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα ευλογημένο τόπο που μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σε όλους του τομείς της παραγωγής και της οικονομίας, του τουρισμού, της έρευνας και της καινοτομίας. Έχουμε στα χέρια μας έναν ανεκμετάλλευτο θησαυρό. Οι άνθρωποί μας αποτελούν πραγματικό πλούτο που δυστυχώς παραμένει στα αζήτητα, αν δεν εγκαταλείπει τη χώρα, και όλα αυτά γιατί η «παρέα» που κυβερνά τον τόπο έχει στόχο να μετατρέψει τη χώρα σε μια φάμπρικα διορισμών και προσλήψεων. Σαφώς και παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και σαφώς θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα. Θεωρώ όμως ότι πέραν όλων των άλλων το σημαντικότερο πρόβλημα, το πιο επώδυνο κοινωνικά πρόβλημα, είναι το θέμα του οδικού δικτύου του νησιού που αφανίζεται σε αυτό ένα μεγάλο χωριό κάθε δέκα χρόνια. Εκεί πρέπει πρωτίστως και περισσότερο να δώσουμε σημασία και να ενώσουμε δυνάμεις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

_DIM2667