Σταθερός ο Φιλιππίδης, στα 4,61 μ. «πέταξε» η Στεφανίδη

Την τέταρτη θέση κατέλαβε, με 5,71, ο Κώστας Φιλιππίδης στο μίτινγκ επί κοντώ του Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν. Τη δεύτερη θέση με 4,61 κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά τα άλματά της στα 4,71 δεν ήταν καλά.

Ο Φιλιππίδης, αφού ξεπέρασε τα 5,71, πραγματοποίησε πολύ καλές προσπάθειες στα 5,78 μ., ύψος το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες στο τρίτο του άλμα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα συνεχίζει τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν, μέσα από τις οποίες θα επιδιώξει να ανέβει πολύ υψηλότερα.

Αυτός ήταν ο τέταρτος αγώνας του Φιλιππίδη στη σεζόν και ο τρίτος στον οποίο τελειώνει με άλμα πάνω από τα 5,70 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Βερολίνο στις 10 Φεβρουαρίου. Νικητής στο σημερινό μίτινγκ ήταν ο Σον Μπαρμπέρ με 5,83 μ., δεύτερος ο Τιάγκο Μπραζ, που μετά το 5,71 μ. ξανά μπήκε στον αγώνα στα 5,88 μ. και τρίτος ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,71 μέτρα.

Τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν πραγματοποίησε η Κατερίνα Στεφανίδη, που δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει τα 4,61 μ., όμως, τα άλματα της στα 4,71 μ., δεν ήταν όσο καλά θα ήθελε.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έχει μπροστά της το χρόνο να βρει το ρυθμό της, να διορθώσει τυχόν λάθη και να εμφανιστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης (11/2). Η Σάντι Μόρις ήταν νικήτρια με 4,71 μ., η Στεφανίδη δεύτερη και η Νικόλ Μπούχλερ τρίτη επίσης με 4,61 μέτρα.