Ορκίστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη σε κλίμα συγκίνησης η νέα Περιφερειακή Σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη στη θέση της εκλιπούσας Βιργινίας Μανασάκη

Ορκίστηκε σε κλίμα συγκίνησης στη Περιφέρεια η νέα Περιφερειακή Σύμβουλος Ηρακλείου της παράταξης «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» Πόπη Δασκαλάκη, οδοντίατρος, στη θέση της εκλιπούσας Βιργινίας Μανασάκη. Η ορκομωσία της Πόπης Δασκαλάκη (ήταν πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο της ΠΕ Ηρακλείου) έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης ευχήθηκαν στην κα. Δασκαλάκη καλή θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως επίσης καλή συνεργασία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης. Από την πλευρά της η κ. Δασκαλάκη ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού και την πρόοδο του.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή η σημερινή για εμένα, που έτυχε να είμαι η πρώτη αναπληρωματική στον συνδυασμό μας και κάτω από τις συνθήκες που χάσαμε τη καλή συνάδελφο Βιργινία Μανασάκη. Αναλαμβάνω βαριά την ευθύνη, δεσμεύομαι να υπηρετήσω το καλύτερο για την Κρήτη, το Ηράκλειο, για το νότο μας»  δήλωσε η νέα Περιφερειακή Σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στη Περιφέρεια μια παλιά συνεργάτιδα η οποία ποτέ δεν έφυγε γιατί πάντα παρακολουθούσε και τις συνεδριάσεις και όλη την λειτουργία της Περιφέρειας, την Πόπη Δασκαλάκη. Η αντικατάσταση βεβαίως γίνεται κάτω από έντονη συγκίνηση, η Πόπη Δασκαλάκη παίρνει την θέση ως Περιφερειακού Συμβούλου της αξέχαστης Βιργινίας Μανασάκη. Μέσα από την συνεργασία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλο αυτό το έργο που έχουμε ξεκινήσει, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη της Κρήτης και η καλύτερη λειτουργία της Περιφέρειας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης με αφορμή την ορκομωσία της Πόπης Δασκαλάκη, πρόσθεσε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία υποδεχόμαστε σήμερα την καλή συνάδελφο κα. Δασκαλάκη. Καλωσορίζουμε ένα σημαντικό  στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μεγάλη προσφορά στο χώρο. Προσδοκούμε και με τις δικές της παρεμβάσεις και προτάσεις  να επαληθεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας».

Η νέα Περιφερειακή Σύμβουλος

Η οδοντίατρος Πόπη Δασκαλάκη που ήταν μέλος στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο (2010-2014) γεννήθηκε στο Μοριά Δ.Ε. Κόφινα Δήμου Γόρτυνας. Υπήρξε νομαρχιακή σύμβουλος Ηρακλείου και Αντινομάρχης υγείας και κοινωνικής πολιτικής. Είχε θητεία ως αντιπρόεδρος στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής (Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, Κοινωνικό Παντοπωλείο). Η Πόπη Δασκαλάκη επίσης είχε θητεία ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου.