Έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια

Πρόβλεψη για την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό την, Παρασκευή 27/01/2017. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα σταματήσουν.

Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και κεντρικά.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 1 έψς 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με χιόνι στα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Αθήνα – Αττική – Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοο βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Αθήνα. Την Παρασκευή προβλέπεται βροχή και χιόνι και θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς. Το Σάββατο κατά τόπους νεφελώδης και θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Αθήνα.

Καιρός Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο η ΕΜ προβλέπει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς. Τη Δευτέρα προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Θεσσαλονίκη.

Καιρός Πάτρα. Την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει βροχοπτώσεις και θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται η λιοφάνεια και θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Πάτρα.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό για την περιοχή σας ΕΔΩ (καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα).

Καιρός Ιωάννινα. Την Παρασκευή προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης και θερμοκρασία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Ιωάννινα.

Καιρός Τρίκαλα. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Τρίκαλα.

Καιρός Καρδίτσα. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -7 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Καρδίτσα.

Καιρός Τρίπολη. Την Παρασκευή προβλέπεται χιόνι και θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, και το Σάββατο προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως νεφελώδης με θερμοκρασία που κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Τρίπολη.

Καιρός Λάρισα. Την Παρασκευή προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Λάρισα.

Καιρός Γρεβενά. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο με θερμοκρασία από -16 έως -4 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -13 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή πεοβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Γρεβενά.

Καιρός Κοζάνη. Την Παρασκευή χιονόνερο με θερμοκρασία από -13 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοπκρασία από -10 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια κει θερμοκρασία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπρται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -8 έως 1 βαθμό Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Κοζάνη.

Καιρός Φλώρινα. Την Παρασκευή προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -14 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -9 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Φλώρινα.

Καιρός Καβάλα. Την Παρασκευή προιβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασί από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Καβάλα.

Καιρός Αλεξανδρούπολη. Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -7 έως -1 βαθμό Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Αλεξανδρούπολη.

Δείτε αναλυτικά στο site της EMY όσα πρέπει να γνωρίζετε για: καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών