Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τις νέες εισφορές στους νέους επιστήμονες:

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους νέους επιστήμονες κάτω των 5 ετών ασφάλισης επιβάλλοντας διπλή οφειλή!»

«Εμπαιγμό των νέων επιστημόνων αποτελεί η διευκρινιστική εγκύκλιος (ΔΙΕΙΣΦΜΜ/26/ 87160/20-1-2017) του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ κάτω της 5ετίας, δηλαδή, τους νέους επιστήμονες.

Ειδικότερα, οι νέοι επιστήμονες που θα έχουν έκπτωση στις εισφορές τους κατά τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους, θα κληθούν να καταβάλουν διπλή οφειλή στον ΕΦΚΑ, η οποία μάλιστα θα αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η Κυβέρνηση επιδεινώνει δραματικά τις συνθήκες απασχόλησης των νέων επιστημόνων αναγκάζοντας τους σε μετανάστευση! Ακόμη και οι άνεργοι επιστήμονες, χωρίς κανένα εισόδημα, θα έχουν να πληρώσουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Οποιαδήποτε επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποβεί καταστροφική για τους νέους επιστήμονες εξωθώντας τους εκτός επαγγέλματος.

Οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα προς τους νέους επιστήμονες αποδεικνύονται, για πολλοστή φορά, λόγια κενά περιεχομένου.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανίκανη να τηρήσει τις εξαγγελίες της και με τις πράξεις της, δείχνει προς το εθνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, το νέο επιστημονικό δυναμικό, την πόρτα εξόδου από τη χώρα.

Η Κυβέρνηση, αντί μέτρων ενίσχυσης της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας, στήριξης των νέων ερευνητών και σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα, προτιμά να αυξάνει διαρκώς τους φόρους πνίγοντας κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι νέοι επιστήμονες της χώρας μας δεν μπορούν να λοιδορούνται με ψεύτικες υποσχέσεις. Αξίζουν και δικαιούνται καλύτερης μεταχείρισης και στήριξης».

Για το εν λόγω θέμα, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.