Σε κλοιό κινητοποιήσεων σήμερα οι αγρότες

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και Αρκαλοχωρίου προχωρούν σε διαμαρτυρία έξω από τη ΔΟΥ Ηρακλείου, σήμερα  Δευτέρα στις 10:30 το πρωί.

Την ίδια ώρα, μπλόκο στα Πραιτώρια, διεκδικώντας την επιβίωσή τους ετοιμάζουν σήμερα, οι αγρότες του Συλλόγου Αστερουσίων.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις  10.00 σήμερα το πρωί.

Δίνουν ραντεβού για κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Κάλεσμα στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με τα αγροτικά αυτοκίνητα, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικώνς Συλλόγων Νομού Χανίων (ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ, ΒΑΜΟΥ, ΕΛΟΥΣ, ΚΑΙΝΑΣ, ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ, ΜΕΣΚΛΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΘΗΜΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ) αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ μας βγάζει στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση
Ο αγώνας που κάνουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μόνο το νέο έτος καλούμαστε να πληρώσουμε:
• Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στονΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.
• Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω μας ο «φορολογικός πέλεκυς» και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουμε και το τέλος επιτηδεύματος.
• Αυξημένο από 13% σε 24% τονΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ θα είναι μειωμένη η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων κι αργότερα θα καταργηθεί εντελώς.
• Αυξημένο ΕΝΦΙΑ  για τα οικόπεδα και τα χωράφια.
• Ειδικό φόρο στο κρασί και στην τσικουδιά.
• Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
• ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.”