Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Περιφέρεια

 

Τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί σε διαμαρτυρία η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Η πανελλαδικού τύπου κινητοποίηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, και στο πλαίσιο αυτή έχει οριστεί συνάντηση των διαμαρτυρομένων στις 11.00 το πρωί  στην Περιφέρεια Κρήτης (Πλ. Ελευθερίας) όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Τι ζητούν 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

·         Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.

·         Να κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου

·         Να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν στον κλάδο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που κοροϊδεύει με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που δεν είναι άλλο από αυτό που θέλουν οι εργοδότες: 400 ευρώ για όλους …και πολλά είναι!

·         700 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους, άνεργους και εποχικούς για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους τουΟΑΕΔ.