Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις…

από ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας

Συνεχίζουν να το… σκέφτονται στην κυβέρνηση μετά από την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας και των πολιτών για την εξαίρεση των βασικών εξόδων τους, όπως αυτά των ΔΕΚΟ, από το αφορολόγητο.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται, εάν και εφόσον τελικά καταλήξει στην απόφαση αυτή, να χτίζεται δηλαδή το αφορολόγητο και με έξοδα των ΔΕΚΟ, θα ανακοινώσει πως ο σχετικός κατάλογος που είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενος!

Έστω καθυστερημένα το υπουργείο Οικονομικών δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι οι παλινωδίες με τις αποδείξεις και το πλαστικό χρήμα, απειλούν με κατάρρευση το μέτρο αλλά και τον σχεδιασμό της οικονομίας.

Έτσι ενώ ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ότι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητής- σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης θα εξαιρεθούν από τις δαπάνες, με τις οποίες θα μπορεί να «χτιστεί» ηλεκτρονικά το αφορολόγητο, τελικά κατόπιν ωρίμου σκέψεως κι αφού διαπιστώθηκε ότι η δυνατότητα πληρωμής αυτών λογαριασμών μπορεί να γίνει και σε σημεία λιανικής πώλησης (π.χ. καταστήματα ψιλικών), δημιουργώντας τεχνική δυσκολία στο να ξεχωριστούν από τις υπόλοιπες πληρωμές, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν κι αυτά στις… καλές δαπάνες.