Σειρά σεισμικών δονήσεων στην Ιταλία με νεκρό και πολλές ζημιές

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και ένας άλλος αγνοείται από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν, χθες Τετάρτη την Ιταλία. Ένας άνδρας έχασε την ζωή του στην τοποθεσία Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο: η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο αγνοούμενος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε από την πρώτη σεισμική δόνηση, στις 10 και 25 χθες το πρωί. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν, όσο γίνεται περισσότερο, τις μετακινήσεις τους.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, νωρίτερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα και το μικρό παιδί της, που δεν μπορούσαν να βγουν από τι σπίτι τους, το οποίο κατέρρευσε μερικώς, λόγω του σεισμού και της πίεσης του χιονιού. Η Πολιτική Προστασία προσπαθεί, και αυτή την ώρα, να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι που έχει «παγιδεύσει» κατοίκους δεκάδων οικισμών της κεντρικής Ιταλίας, μέσα στα σπίτια τους.

Δείτε μερικά βίντεο και φωτογραφίες που “κατέκλυσαν” το διαδίκτυο από το πρωί της Τετάρτης

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
 
Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία ANSA / ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία ANSA / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ