Ντύθηκε στα λευκά το Ηράκλειο!

Έντονες βροχοπτώσεις,  χαλαζόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.Αυτό είναι το σκηνικό της κακοκαιρίας όπως εμφανίζεται τόσο στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρο το νησί.   Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία συνεχίζεται με χιονόνερο και βροχοπτώσεις ενώ σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του νησιού.

Το ξημέρωμα βρήκε κάποιες περιοχές ακόμα και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου – όπως ο Μασταμπάς, η Ούλωφ Πάλμε, οι Βασιλειές η Φορτέτσα, οι Μεσσαμπελιές, ο Μαραθίτης και ο Άγιος Βλάσσης – να έχουν ντυθεί στα λευκά ! Χαλαζόπτωση αλλά και χιονόπτωση σημειώθηκε ακόμα και στο κέντρο της πόλης με τις ταράτσες των σπιτιών να σκεπάζονται από νιφάδες χιονιού !  Χιόνια έπιασε μέχρι και την θάλασσα, με την παραλία των Γουβών να έχει ντυθεί στα λευκά !

Το χιόνι έχει καλύψει και τις Αρχάνες με τη θερμοκρασία να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε χωριά του νομού όπως η Επισκοπή, ο Άγιος Σύλλας, ο Προφήτης Ηλίας και ο Άγιος Βασίλειος που έχουν καλυφθεί από χιόνι. Μάλιστα όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής της Πεδιάδας πρόκειται για την πιο σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων 12 χρόνων από το 2004 που είχε σημειωθεί ξανά στα χωριά της περιοχής.

Στα άσπρα έχουν ντυθεί και άλλα χωριά του νομού Ηρακλείου όπως η Κασταμονίτσα, οι Κουνάβοι και το Πανόραμα ενώ χιόνια έχουν καλύψει το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια και άλλα χωριά του Ρεθύμνου όπως το Κρυονέρι που το χιόνι έχει φτάσει τους 26 πόντους.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να γίνονται μόνο αν είναι απαραίτητες.Γι αυτό λοιπόν προσοχή γιατί ο κίνδυνος είναι εμφανής.