Ρόδα Αθήνας: Το πρωί την χτίζαν το βράδυ την γκρεμίζαν

Ακόμα και απο τα πιο απλά πράγματα φαίνεται η ανοργανωσιά που υπάρχει σε αυτό το κράτος. Τόσος ντόρος και τόσο προβολή έπεσε για την Ρόδα που είδαμε να στήνετε στην πλατεία Συντάγματος τύπου “Μάτι του Λονδίνου” και τελικά και αυτό αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο.

Η Ρόδα ήταν να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές προς τέρψη των πολιτών, όμως κάτι πήγε για άλλη μια φορά στραβά και η ρόδα ξεστήθηκε.

Με μια ανακοίνωση και όχι δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι η απόσυρση της ρόδας από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν ευχάριστη απόφαση. Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων και όχι ο δήμαρχος ζητάει συγγνώμη στο μερίδιο όπως αναφέρει που του αναλογεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η απόσυρση έγινε με εντολή του Γιώργου Καμίνη, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτή ήταν και η μόνη εντολή που δέχεται ο πρώτος πολίτης της Αθήνας ότι έχει δώσει… Κατά τα λοιπά, υπενθυμίζεται ότι η ρόδα ήταν δωρεά προς το δήμο για το διάστημα των γιορτών, ότι ο δήμος δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ και κατηγορούνται κάποιοι, για ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων… Τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον Δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας.
Στο μερίδιο που μας αναλογεί, ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η “Ρόδα” ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της “Ρόδας”. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων.
Επισημαίνεται ότι η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο κ. Τεντόμας θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος.