Βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί του Tupolev που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε πέσει ανήμερα Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το κουτί θα σταλεί στη Μόσχα για εξέταση, ενώ στη θάλασσα συνεχίζονται οι έρευνες για την περισυλλογή και των υπόλοιπων σορών των 92 επιβαινόντων.

Παράλληλα, η Μόσχα καθηλώνει όλα τα Tupolev 154 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές στα ρωσικά πρακτορεία, έχουν ανασυρθεί 12 σοροί και 156 τμήματα του αεροσκάφους. Το Interfax έχει επίσης υποστηρίξει, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πως έχει εντοπιστεί και δεύτερο μαύρο κουτί που όμως ακόμη δεν έχει ανασυρθεί.

Για τα αίτια της συντριβής, οι ερευνητές επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο βλάβης ή ανθρώπινου σφάλματος.

Το Tupolev 154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα και είχε προσγειωθεί στο Σότσι για ανεφοδιασμό. Προορισμός του ήταν η ρωσική βάση στο Χμεϊμίμ της Συρίας και απογειώθηκε από το Σότσι με 92 επιβαίνοντες τα ξημερώματα των Χριστουγέννων για να συντριβεί ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Μετέφερε μέλη της στρατιωτικής χορωδίας Αλεξαντρόφ που θα συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη βάση. Η χορωδία ήταν ανά τον κόσμο το σύμβολο του Κόκκινου Στρατού.

http://news.in.gr