Δέκα ταξιδιωτικές διακρίσεις της Ελλάδας το 2016 που μας έκαναν περήφανους

Στην 40η συνεδρίαση της Συνόδου της Unesco που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα Ιουλίου, επιβεβαιώθηκε η ένταξη ενός, επιπλέον, ελληνικού αρχαιολογικού χώρου στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Ο λόγος για την πόλη των Αρχαίων Φιλίππων, η αρχαία πόλη της ανατολικής Μακεδονίας, η οποία εντοπίζεται στο νομό Καβάλας και πρωτοκατοικήθηκε κατά τη νεολιθική εποχή. Ιδρύθηκε από αποίκους της Θάσου με το όνομα Κρηνίδες, ενώ το 356 π.Χ. όταν οι κάτοικοί της ένιωθαν να απειλούνται από τους Θράκες, ζήτησαν την βοήθεια του Φιλίππου Β, ο οποίος κατέλαβε, οχύρωσε και μετονόμασε την πόλη σε Φιλίππους.

filippoi

Ένα ελληνικό μουσείο ανάμεσα στα 25 κορυφαία του κόσμου κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών τουTRIPADVISOR και να διακριθεί στην ένατη θέση. Ο λόγος για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα ανακαλύψετε τους θησαυρούς που εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και παράλληλα θα θαυμάσετε ένα εντυπωσιακό κτήριο σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Στο Μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενούνται εύρηματα από τον ευρύτερο ιερό χώρο της Ακρόπολης αλλά και εύρηματα που επιστράφηκαν στην Ελλάδα από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού. Μπαίνοντας στο Μουσείο το γυάλινο δάπεδο σας φέρνει σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο που εντοπίστηκε κατά την ανασκαφή.

acropolis_museum

Επίσης, στη δέκατη έβδομη θέση στη λίστα του TripAdvisor με τα 25 κορυφαία μνημεία του κόσμου όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία του κοινού του, αναδείχθηκε ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό αξιοθέατο της Ελλάδας. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στέκει υπερήφανο στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, διατηρώντας ζωντανή την αίγλη του παρελθόντος.

acropolis

Στην όγδοη θέση του top 10 του κορυφαίου αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, με τα πιο σπουδαία και επιβλητικά μνημεία που στέκουν ακόμα αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντάς μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε αρχαίους πολιτισμούς, φιγουράρουν οι Δελφοί, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Γνωστοί ως ο «Ομφαλός της Γης», ήταν ο τόπος όπου, κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, λειτουργούσε το πιο ξακουστό και σημαντικό μαντείο του ελληνικού κόσμου. Η πρώτη αναφορά στην πόλη γίνεται από τον Όμηρο, με την ονομασία Πυθώ.

kentriki_delfoi

Ένα από τα πιο όμορφα και πολυφωτογραφημένα ελληνικά νησιά συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με το διακεκριμένο ταξιδιωτικό περιοδικόTRAVEL & Leisure και την έρευνα που διενεργήθηκε στους αναγνώστες του. Στη λίστα του κορυφαίου νεοϋορκέζικου περιοδικού την πέμπτη θέση κατέλαβε, λοιπόν, η Σαντορίνη, συνώνυμη του ηφαιστείου και της σπάνιας ομορφιάς. Δεν θεωρείται τυχαία, μάλιστα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, αφού κάθε χρόνο επισκέπτες από κάθε άκρη της γης την επισκέπτονται για να απολαύσουν τις ομορφιές της.

santorini

Δείτε πού αλλού διέπρεψε η Ελλάδα στο ταξιδιωτικό κομμάτι για το 2016 στο www.greekguide.com