Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Παρασκευή

Greece's Syriza main opposition party leader Alexis Tsipras looks on during an interview with AFP journalists at his office in the parliament in Athens on March 31, 2014. Europe needs a "New Deal" to rise above the economic crisis and austerity policies, the European Left Party's Greek candidate for EU commission chairman, Alexis Tsipras, says. Tsipras is a leading opponent of European austerity politics and particularly of German Chancellor Angela Merkel, seen by many in Greece as a leading proponent of the cost-cutting drive. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Συνάντηση θα έχουν  την Παρασκευή (16.12.2016) ο Αλέξης  Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο για το Κυπριακό, το προσφυγικό, τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και φυσικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ο Σόιμπλε θα είναι “απών”.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Ουλρίκε Ντέμερ δήλωσε ότι “τα θέματα (συζήτησης) είναι οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, η κατάσταση αναφορικά με το προσφυγικό, οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και στο περιθώριο επίσης η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας”.

 

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, η εκπρόσωπος ανέφερε: “Η συνάντηση θα είναι μεταξύ του κ. Τσίπρα και της καγκελαρίου”.

 

Όπως είπε η εκπρόσωπος, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις πριν τη συνάντηση και δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά από αυτή.