Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Η αυτοκτονία του βαρυποινίτη

Η αυτοκτονία του δράστη, ήταν τελικά το αποτέλεσμα της ανταλλαγής πυροβολισμών στην Ομόνοια μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και ενός άνδρα, περίπου στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του βαρυποινίτη, Αλεξάνδρου Θεοφίλου, του άνδρα που αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς και τραυμάτισε -ευτυχώς ελαφρά- έναν, πριν δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Θεάτρου, έκανε λόγο για καθαρή αυτοκτονία.

“Καλύτερα να αυτοκτονήσω”

Επάνω στον άνδρα, βρέθηκε ένα σημείωμα για τους γονείς του που έγραφε: “Δεν θα ξαναπάω φυλακή προτιμώ να αυτοκτονήσω”.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί μέσω του κινητού του αυτόχειρα αναζητούν τα άτομα με τα οποία έρχονταν σε επαφή, ενώ θεωρούν δεδομένη την εμπλοκή του σε διακίνηση ναρκωτικών.

Παλιότερα ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στης φυλακές της Κέρκυρας, μαζί με γνωστό αντιεξουσιαστή, σε διαμαρτυρία για έγκλειστο μέλος της ΣΠΦ, όσον αφορά στην αποφυλάκισή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε το πρωί του Σαββάτου έναν άνδρα που κινούταν ύποπτα στην περιοχή και του ζήτησαν να σταματήσει. Εκείνος όμως έβγαλε όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στον δεξί ώμο και νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου- στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Ο δράστης έφυγε τρέχοντας προς την πλατεία Θεάτρου, όπου λίγο αργότερα έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.