Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι Νο2 – ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • 3 1/2 φλιτζάνια λάδι  μοιρασμένο 350 γρ. αραβοσιτέλαιο και 350 ελαιόλαδο (700γρ.)
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (250 γρ.)
  • 1 1/4 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (250 γρ.)
  • 1/2 φλιτζάνι μπύρα (100 γρ.)
  • 1 κΓ. σόδα (5 γρ.)
  • 1 κ γ. γαρύφαλλο (5 γρ.)
  • 1 κ γ. κανέλα (5 γρ.)
  • 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ (50 γρ.)
  • 1 ξύσμα από λεμόνι και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • Πολύ λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο για τη ζύμη και καρύδι ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (750 γρ.)
  • 3 1/4 φλιτζάνι μέλι (750 γρ.)
  • 3 1/4 φλιτζάνι νερό (750 γρ.)
  • 1/4 του φλιτζανιού ούζο (50 γρ.)

Εκτέλεση:

 

  • Βάλτε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το καρύδι
  • Ανακάτεψε και τέλος πρόσθεσε το αλεύρι
  • Φτιάξε μια μαλακή ζύμη και άφησε να ξεκουραστεί για 30’
  • Πλάσε τα μελομακάρονα με λίγο τριμμένο καρύδι και τοποθέτησε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα
  • Ψήσε στους 170οC για περίπου 30΄ να πάρουν όμορφο χρώμα
  • Βγάλε από το φούρνο και τα άφησε να κρυώσουν
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε κατσαρολάκι βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί
  • Περίχυσε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα μέσα στο ταψί
  • Άπλωσε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με ψιλοκομμένο καρύδι