24ωρη απεργία-Παρέλυσε για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή υπηρεσιών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Στο Ηράκλειο Ε.Κ.Η. και ΠΑΜΕ οργάνωσαν δυο ξεχωριστά συλλαλητήρια και πορείες στο κέντρο της πόλης.

1

Φωτογραφία απο τη στιγμή που μέλη του  Ε.Κ.Η. βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με απεργοσπάστες

Σε  ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

“Με πυγμή, μαζικότητα και αποφασιστικότητα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις  12:00 η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και των ταξικών σωματείων.

Από τα ξημερώματα, τα ταξικά σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, σε δεκάδες εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ.Η, στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, σε μεγάλα γιαπιά του Ηρακλείου και της Χερσονήσσου.

2

Οι εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έδωσαν δυναμικό παρόν και στο απεργιακο συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης,  βροντοφωνάζοντας  ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει άρον – άρον τη δεύτερη αξιολόγηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους απο αύριο κιόλας να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, για μαζικοποίηση των σωματείων, ενίσχυση της συλλογικής δράσης και αντιμετώπισης κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος.

Τους καλούμε σε αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση. Να μη δείξουν καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη”.3

Στιγμιότυπο απο την πορεία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο