Απεργία Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου-Στους δρόμους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου :

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
και στη συγκέντρωση στις 10.00 στην πλ.Ελευθερίας
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο…
Όλα ντυμένα με γιρλάντες «ποσοτικής χαλάρωσης», «ρυθμών ανάπτυξης», «διευθέτησης του χρέους», «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι μέτρα στήριξης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μέτρα που ζητάνε οι εργοδοτικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους ή να περιορίσουν τη χασούρα τους στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες, να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους. Είναι μέτρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε εφαρμόζονται ήδη, είτε περνάνε τώρα.
Ενδεικτικά: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586€  και νέος “υποκατώτερος μισθός” για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200€ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000€! “Δικαίωμα” στους εργοδότες να απαντούν με “λοκ-άουτ” στους αγώνες των εργαζομένων. Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να ανέχεται και να μην αντιδρά! Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων.
Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Να μη χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς.
Αποδεικνύεται καθημερινά πως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Πως όποια ανάπτυξη έρθει, θα είναι μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη χωρίς κανένα περιορισμό. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Πάρτε όλοι μέρος στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη.
Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη να μη δουλέψει κάνεις, να είμαστε όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 με το ΠΑΜΕ

Να εμποδίσουμε τα μέτρα, να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, την υποχρεωτικότητα τους, την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, σταθερή δουλειά, αποκατάσταση όλων των απωλειών, να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, μέτρα προστασίας των ανέργων.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ, ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ομνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, να καταργήσουν όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Συνάδελφοι, καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο  να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.
Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους. Εκείνοι έχουν το δικό τους σχέδιο και περνάνε όλα αυτά τα μέτρα. Χρειαζόμαστε κι εμείς το δικό μας σχέδιο! Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!
Να αγωνιστούμε ώστε κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Συνάδελφοι, η απεργία είναι το όπλο του εργαζόμενου για αυτό και την φοβούνται τόσο οι εργοδότες. Η οργάνωση των εργαζομένων είναι εκείνη που φέρνει αποτελέσματα. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:
•  Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
•  Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
•   Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
•   Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
•  Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
•  Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
•  Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
•  Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
και στη συγκέντρωση στις 10.00 στην πλ.Ελευθερίας