Στην Κρήτη την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Την Κρήτη θα επισκεφθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά για την 103η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι εκδηλώσεις, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα, θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης 1ης Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεία λειτουργία και μνημόσυνο που θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η επίσημη δοξολογία στις 11:00 και αμέσως μετά η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και η έπαρση της σημαίας.
Οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με την πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, ενώ προβλέπεται επίσκεψη των επισήμων στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο δημαρχείο Χανίων.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής και του προέδρου του Ιδρύματος. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο πρόεδρο και εταίρο του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά, ο κ. Παυλόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Μουσείου Τυπογραφίας, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του.