Σεμινάριο με θέμα «Έξυπνη ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σας: Πως οι επιχειρηματικοί φορείς μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση»

Με τη συμμετοχή πολλών εν δυνάμει επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2016, το σεμινάριο με θέμα «Έξυπνη ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σας: Πως οι επιχειρηματικοί φορείς μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) στο πλαίσιο του έργου “European Region Entrepreneurship Connection – EFEB Network”, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης. Αρμόδια για τη διοργάνωση ήταν η κυρία Αντωνογιαννάκη Μαρία, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σ.Ε.Γ.Ε.

Στο πολυπληθές κοινό του σεμιναρίου συμμετείχαν κυρίως γυναίκες, οι οποίες ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά και υφιστάμενοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την παρουσίαση τους στην αγορά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κου Αλιφιεράκη Μανώλη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις επισημάνσεις των εισηγητριών πάνω σε θέματα Έξυπνης Ανάπτυξης στον Τουρισμό και στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τα Παγκόσμια Δίκτυα Υποστήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και τα οφέλη των Γυναικείων Επιχειρήσεων από αυτά. Οι ακροατές έδειξαν υπέρμετρο ζήλο για τα θέματα που συζητήθηκαν και ζήτησαν πανομοιότυπα σεμινάρια πιο συχνά.

Ομιλήτριες ήταν οι κυρίες:

* Τσαλταμπάση Αποστολίνα (Αντιπρόεδρος Α’ Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. / WED Ambassador για την Ελλάδα / OECON Group)

* Σαββίδου Αναστασία (Αντιπρόεδρος Β’ Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. / Αριστοτέλης ΑΒΕΕ)

* Νίκα Αΐντα (Γενική Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. / A.I.D.A.)

* Γρομπανοπούλου Ελένη (Συντονίστρια Λαϊκού Πανεπιστημίου / Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης»)

* Πετράκη Μαρία, (Συντονίστρια της εκδήλωσης / Επιμελητήριο Ηρακλείου).

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εορτάστηκε και η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας των Ηνωμένων Εθνών για το 2016 στην Ελλάδα. Η WED Ambassador για την Ελλάδα κα Τσαλταμπάση, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, και στο συμβολισμό της για τις Ελληνίδες που μαστίζονται από την ανεργία και την παρατεταμένη κρίση.

Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους συνδιοργανωτές του συνεδρίου: το Επιμελητήριο Ηράκλειου και την Περιφέρεια Κρήτης. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση αυτή και συγκεκριμένα: την κα Κρασανάκη Σεβαστή, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Κρουσώνα “Η Κρουσανιώτισσα” και τον κο Πυργιαννάκη Κωνσταντίνο.