Θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη οι βροχές

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη αναμένεται και η μεγαλύτερη ένταση της κακοκαιρίας με βροχές κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα βόρεια της Κρήτης, ενώ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα ορεινά , αρχικά σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων, ενώ μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως και τα 1200 μέτρα, με πιθανότητα οι χιονονιφάδες να κάνουν την εμφάνιση τους και λίγο χαμηλότερα. Γενικά τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν, κατά διαστήματα, καθόλη τη διάρκεια της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 5 – 6 Μποφώρ (στη δυτική Κρήτη και σε νότιες περιοχές του νησιού έως και 7 Μποφώρ) , ενώ στα πελάγη η ένταση σους θα είναι στα 7 – 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά με την ελάχιστη στους 11 ⁰C και τη μέγιστη στους 14 ⁰C . Σε μεγαλύτερα υψόμετρα η θερμοκρασία θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να διατηρηθούν οι νεφώσεις με βροχές στα βόρεια της Κρήτης . Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 -6 , τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ, ενώ αργότερα θα στραφούν από ΒΔ διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι χαμηλές τιμές με τη ελάχιστη να πέφτει κάτω από τους 10 ⁰C και τη μέγιστη στους 13 ⁰C,  και πάλι πολύ χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στα ορεινά.

Βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του Καιρού από την Παρασκευή με τους ανέμους να στρέφονται από Δυτικές διευθύνσεις , πρόσκαιρα ενισχυμένοι , ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.