Βαριές κατηγορίες Σέγκου για το Δήμο Χερσονήσου

39

Δριμεία κριτική εναντίον της Δημαρχίας στο δήμο Χερσονήσου άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννης Σέγκος. Ο κ. Σέγκος αναφέρθηκε αναλυτικά σε πράξεις και παραλείψεις του Δήμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο ο κ. Σέγκος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και οξύς αναφορικά με τα προβλήματα και τις παραλείψεις του Δήμου.

Σε έναν πρώτο απολογισμό της διετίας της νέας Δημοτικής Αρχής η κριτική του κ. Σέγκου επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία:

– Ο Δήμος Χερσονήσου έχασε το Ειρηνοδικείο. Το κτήριο του Ειρηνοδικείου είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο δήμο Χερσονήσου για να εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Όμως, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2016 το κτήριο επέστρεψε στο υπουργείο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, το γεγονός αυτό οφείλεται στην αδράνεια που επέδειξε ο Δήμος ώστε να διεκδικήσει την ανανέωση της παραχώρησης του Ειρηνοδικείου από το υπουργείο.

– Επίσης ο κ. Γιάννης Σέγκος καταγγέλλει ότι από το 2011 έχει χαθεί η ταμειακή μηχανή που ανήκε στη ΔΑΜΑΛ (πρόκειται για μονοπρόσωπη εταιρεία διαχείρισης ακτών στα Μάλια). «Κανείς δε γνωρίζει εάν και με ποιες διαδικασίες κόβονται αποδείξεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία καθώς η ταμειακή μηχανή παραμένει μέχρι σήμερα ενεργή παρότι δεν δηλώθηκε καν η απώλεια της. Επιπλέον, είναι άγνωστο το πού βρίσκεται και ποιος την διαχειρίζεται», καταγγέλλει ο κ. Σέγκος. Μάλιστα δεν αρκείται μόνο στην καταγγελία στα ΜΜΕ, αλλά θα προχωρήσει και στην επίσημη καταγγελία του συμβάντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σήμερα.

– Η τρίτη καταγγελία του κ. Σέγκου είχε να κάνει με την «απογοητευτική και αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο σχετικά με τα απορρίμματα», σύμφωνα με τα λόγια του ιδίου. Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο ΧΥΤΑ είναι ήδη κορεσμένος και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το καλοκαίρι του 2017, ο Δήμος θα έχει να αντιμετωπίσει ένα τριτοκοσμικό χάος με τόνους απορριμμάτων στους δρόμους. «Δε θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου», ήταν ο κώδωνας κινδύνου τον οποίο εγκαίρως έκρουσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος.

Καταλήγοντας, στις ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες του έθιξε και το θέμα της σχολικής στέγης κάνοντας λόγο ότι είναι «απαράδεκτο στο 2016 μαθητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ σε μια ευθεία αναφορά του προβλήματος με το Γυμνάσιο Γουβών.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook