Το Σάββατο η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κύριλλου

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου θα αναχωρήσουν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Ιεράπετρα σε πομπή οι 9 αρχιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Στις 11:15 θα γίνει μια σύντομη στάση της πομπής στην πλατεία του Ίστρου Καλού Χωριού, που αποτελεί την πρώτη ενορία της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας. Το νέο μητροπολίτη θα υποδεχτούν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Καλού Χωριού και θα απευθύνει σύντομα χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός.

Στις 12:00 το μεσημέρι η πομπή θα αφιχθεί στην μικρή πλατεία μπροστά στο παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, στην αρχή της οδού Εμμ. Λαμπράκη. Εκεί το νέο ποιμενάρχη θα υποδεχτεί ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Στις 12:30 θα ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον Ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.