Επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νύχτα σφοδρών συγκρούσεων, τη δεύτερη σε τρεις ημέρες, έζησε την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας. Ομάδες ατόμων και ΜΑΤ συγκρούονταν για περισσότερο από τέσσερις ώρες σε Εξάρχεια και Πολυτεχνείο όπου στήθηκαν οδοφράγματα τόσο στην πύλη της οδού Πατησίων όσο και σε εκείνη της οδού Στουρνάρη. Από εκεί ομάδες ατόμων εκτόξευαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ πραγματοποιώντας διαδοχικές επιθέσεις, ενώ σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τους ένστολους παρέδωσαν στην πυρά και μια ελληνική σημαία.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να ελέγξουν τους επιτιθέμενους και να τους περιορίσουν, προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.Στη συνέχεια οι σφοδρές συγκρούσεις και οι οδομαχίες επεκτάθηκαν σχεδόν σε κάθε στενό των Εξαρχείων, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, άγνωστοι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ ακόμα και από μπαλκόνια διαμερισμάτων αλλά και ταράτσες.

Μέχρι και λίγο μετά τις 01:00 τη νύχτα οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές, ενώ περίπου την ίδια ώρα έσβησαν και οι τελευταίες εστίες έντασης στην περιοχή.Επεισόδια μικρής έντασης όμως, σημειώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, μετά τις καθιερωμένες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.   Στο Ηράκλειο άτομα με κουκούλες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας κρατώντας ξύλα. Βγαίνοντας έξω από την πορεία πέταξαν μπογιές στην είσοδο των Δικαστηρίων Ηρακλείου. Έσπασαν την τζαμαρία ς καταστήματος. Στην Αγίου Μηνά προκάλεσαν ζημιές έξω από υποκατάστημα τράπεζας, ρίχνοντας μπογιές, σπάζοντας την ταμπέλα και την κάμερα από το κλειστό σύστημα τηλεόρασης.