Τα ελληνικά του Ομπάμα

Φιλότιμες προσπάθειες να μιλήσει όχι μόνο Ελληνικά αλλά και αρχαία έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε στη γλώσσα μας όχι μία, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε φορές κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά την διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε.

Ξεκινώντας το λόγο του στην κοινή συνέντευξη τύπου  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ομπάμα είπε την… “καλησπέρα” του, που όμως ακούστηκε κάτι σαν… “καλησπέα”. Λίγο αργότερα, θέλησε να χρησιμοποιήσει την αρχαιοελληνική έκφραση “καλός καγαθός” κι εδώ να πούμε ότι η απόπειρά του ήταν περισσότερο επιτυχημένη, αν συνυπολογίσουμε και τη μεγαλύτερη κλίμακα δυσκολίας στη φράση αυτή.  Κλείνοντας την ομιλία του είπε “efharisto”, επίσης με σχετική… επιτυχία!

Με ένα ακόμα “Καλησπέρα” και ένα “στην υγειά σας” στα ελληνικά ο Μπάρακ Ομπάμα, έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις, στην αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.