Τι δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 9 το βράδυ

young beauty woman eating dessert under cover on white background

Τέσσερα είναι τα βασικά είδη τροφών που σύμφωνα με τους ειδικούς απαγορεύεται ρητώς να καταναλώνονται το βράδυ. Ουσιαστικά μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα άλλο. Ωστόσο αν μια λιγούρα σας κόψει μετά απο αυτό το χρονικό όριο, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφύγετε τις παρακάτω τροφές για να μην παίρνετε θερμίδες τις οποίες ο οργανισμός δεν θα προλάβει να κάψει… Συγκεκριμένα αποφύγετε:

  • Κόκκινο κρέας: Θέτει ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα σε “συναγερμό”. Η πέψη είναι αργή και “βαριά” με αποτέλεσμα να έχετε πολύ κακή ποιότητα ύπνου.
  • Λαχανικά: Μπορεί να είναι  υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να “αφομοιωθούν” από το στομάχι και το έντερο γι’ αυτό και θα σας χαλάσει πολύ τον ύπνο.
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα: Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος.
  • Πίτσα-σουβλάκια κλπ: Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σας φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου, αλλά δεν τον αφήνουμε με αυτά που τον φορτώνουμε …