Νέο ανανεωμένο Google Play Music

Διαθέσιμη είναι  πλέον η νέα έκδοση της εφαρμογής Google Play Music, σε 62 χώρες, για συσκευές Android. Το ανανεωμένο Google Play Music προσφέρει στους χρήστες τα κατάλληλα μουσικά κομμάτια που ταιριάζουν σε διαφορετικές στιγμές και καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ποικίλες παραμέτρους, όπως η ώρα και η ημερομηνία, προκειμένου να παρέχει την κατάλληλη μουσική, την κατάλληλη στιγμή.

Επίσης, χρησιμοποιεί παραμέτρους, όπως η τοποθεσία, οι καιρικές συνθήκες και η δραστηριότητα του χρήστη, οι οποίες σε συνδυασμό με την αυτόματη μάθηση και τις χειροποίητες λίστες αναπαραγωγής διευκολύνουν στην εξατομίκευση των μουσικών επιλογών. Η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο χρήστης είναι στο σπίτι, την εργασία, για περπάτημα, ποδηλασία, στο αεροδρόμιο ή το αυτοκίνητο, αφού βασίζεται στο τι ταιριάζει στις ανάλογες συνθήκες και στο τι έχει ακούσει ο χρήστης σε παλαιότερες δράσεις του.

Το ανανεωμένου Google Play Music περιλαμβάνει επίσης ένα ραδιοφωνικό σταθμό που θα έχει ακούσει ο χρήστης πρόσφατα για την περίπτωση που δεν έχει κατεβάσει μουσική από πριν ή δεν έχει εκείνη τη στιγμή σύνδεση το Διαδίκτυ