Επί τάπητος τα προβλήματα των διπλωματούχων μηχανικών

Σειρά συναντήσεων με φόντο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος οργανώνονται όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι : ” Με δεδομένο ότι τα προβλήματα των συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών διαρκώς οξύνονται με αποτέλεσμα να ταλανίζεται ολόκληρη η ζωή τους, το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα και έθεσε σε προτεραιότητα την ενασχόληση του με θέματα και προβλήματα καθημερινότητας των συναδέλφων.

Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε την δράση μας, ζητώντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Προ της συνάντησης αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση και συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο την 10-10-2016, τέθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινής δραστηριότητας των συναδέλφων και τα οποία σχετίζονται με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Συζητήθηκαν θέματα όπως: • Ασφαλιστικό • Ανεργία • Λειτουργίας και στελέχωσης υπηρεσιών • Ασφαλούς λειτουργίας υπηρεσιών (Πυρασφάλεια, Αντισεισμική θωράκιση κλπ) • Συμπεριφοράς υπαλλήλων και τήρησης ωραρίου • Απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών • Διαφάνεια

Στην συνάντηση ήταν παρόντες τόσο ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός όσο και ο Αντιδήμαρχος και συνάδελφος Γιάννης Ρασούλης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη την 14-10-2016, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ / ΤΑΚ συνάδελφος Ζαχαρίας Ασσαριωτάκης. Συζητήθηκαν τα ίδια θέματα για τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η πρώτη μας εκτίμηση είναι ότι θεωρούμε θετικό που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι συναντήσεις καθώς και ότι έγινε μια πραγματικά ουσιαστική και σοβαρή συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αυτά. Όμως δεν φτάνει.

Υποσχέσεις μας δόθηκαν για την αντιμετώπιση κάποιων θεμάτων όπως οργάνωσης, στελέχωσης και διαφάνειας. Περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις στα θέματα που θέσαμε.

Εμείς παραμένουμε με το όπλο επ’ ώμου και όχι παρά πόδας…

Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ θα είναι την Τετάρτη 16-11-2016″