Eλένη Κτιστάκη: Η Γραμματεία σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος Τι?Πώς?

Η Κα Ελένη Κτιστάκη όντας Αν. Γραμματέας στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας -Κόμματος , αναπτύσσει στο endospolis.gr το έργο που επιτελεί:

Η Γραμματεία σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος με επικεφαλής την κυρία Ζωή Ράπτη  απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους και σε συνεργασία με τους επίσης αξιόλογους υπεύθυνους των θεματικών σε τοπικό επίπεδο, είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουμε το στόχος μας, που δεν είναι άλλος από το άνοιγμα μας στην κοινωνία.

Θα δανειστώ τα λόγια του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη, στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ.

«… Προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Όλοι ενωμένοι φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας αποστολής της Νέας Δημοκρατίας» Λόγια που αποτέλεσαν στη συνέχεια την κατευθυντήρια γραμμή της παράταξης μας. Σύνθημα και στοίχημα μαζί, να βγούμε μπροστά, να κάνουμε το μεγάλο άλμα.

Ο πλέον βασικός πυλώνας για την υλοποίηση αυτής  της εξαγγελίας είναι το άνοιγμά της Ν.Δ. στην κοινωνία. Στην κοινωνία των πολιτών θα ήταν πιο σωστό να έλεγα, αφού πιστεύω ότι δεν αρκεί να περιοριστούμε στο στενό κομματικό πεδίο, αξιόλογων και ικανών ανθρώπων που είναι κοντά μας εδώ και χρόνια, μας πιστεύουν και μας στηρίζουν, αλλά μαζί με αυτούς να κάνουμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα, μια ανθρώπινη προσέγγιση σε άτομα με γνώσεις και εμπειρίες, σε επαγγελματίες, σε νέους με φρέσκιες ιδέες, με καλές σπουδές, χωρίς αγκυλώσεις, που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να προσφέρουν σε αυτήν, ώστε να κάνουμε πράγματι το μεγάλο άλμα που είναι το επόμενο ζητούμενο για την παράταξη μας.

Στόχος μας η αλλαγή της  Ελλάδας μαζί με τους πολίτες και όχι ερήμην τους.

Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, για να κάνουμε εφικτό αυτό το όραμα μιας Ελλάδας που ακούει τους πολίτες της, που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, να είμαστε αλληλέγγυοι σε ένα κοινό προσανατολισμό, που θα μπορέσει να λύσει τους ζυγούς της καχυποψίας, της δαιμονοποίησης συλλήβδην όλων των πολιτικών, και της αμφιβολίας για το ποιος εν τέλει θέλει το καλό της Ελλάδας και ποιος χρησιμοποίησε ‘’γενναίες’’ λέξεις που καθημερινά αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες, … ‘’Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’’, όπως λέει και ο ποιητής.

Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι λοιπόν από τα πιο σημαντικά ζητούμενα για να αποκαλύψουμε σε όλους τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να δώσουμε την δική μας άποψη για το πώς μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα με την βοήθεια και την συναίνεση όλων.

Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο πρέπει να διαβουλευτούμε με τους πολίτες όλων των τάξεων, με αγρότες, επαγγελματίες, υπαλλήλους, φοιτητές, άνεργους, νοικοκυρές, επιστήμονες και γενικά με όλους τους κλάδους.

Υπάρχει η αίσθηση σε μεγάλη μερίδα των πολιτών ότι δεν τους δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να συμμετέχουν στην διαδικασία λήψης αποφάσεων για πράγματα που τους αφορούν άμεσα. Ότι σ’ αυτή τη χώρα οι αποφάσεις παίρνονται από κλειστούς κομματικούς σχηματισμούς και στην συνέχεια τους ανακοινώνονται καλώντας τους να τις αποδεχτούν και να τις υλοποιήσουν.

Δεν είναι αυτός ο πυρήνας των ιδεών της Ν.Δ. γιατί εμείς είμαστε η παράταξη που ήρθε κοντά σε κάθε Έλληνα, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της χώρας.Γι αυτό πρέπει να γίνουν ουσιαστικά και στοχευμένα βήματα, ώστε να ζωντανέψει η μνήμη και να θυμηθούν όλοι ποιοι κράτησαν Θερμοπύλες και ταυτόχρονα να αποκατασταθεί η επικοινωνιακή οδός με τους συμπολίτες μας. Έτσι οφείλουμε να ανοίξουμε ένα πλατύ, παλλαϊκό διάλογο, δίνοντας στον κόσμο την δυνατότητα να μας πλησιάσει και να μας πει την γνώμη και την άποψη του. Να μας γνωρίσει και πάλι. Να δει την αναγεννημένη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αριστεία – Αξιοπιστία – Αξιοπρέπεια τα 5Α όπως τα ονομάσαμε στο πρόσφατο Συνέδριο μας. Για να γίνουν ουσιαστικός στόχος και πράξη για την παράταξη μας, είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων των πολιτών.

Φίλες και Φίλοι

Έχουμε άξιους ανθρώπους, έχουμε τις ιδέες και έχουμε και την ακλόνητη απόφαση ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος  με την Δράση της  «Κανένας στο Περιθώριο»  επιδιώκει να αναγνωρίσει την προσφορά και να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως τις οργανώσεις που υποστηρίζονται από εθελοντές ,ιδιωτικούς φορείς , Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία , Μ.Κ.Ο, και συγχρόνως να αποτελέσει συνδετικός κρίκος επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων. Πιστεύουμε στην κοινωνική Αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της συνοχής  Άλλωστε είναι ένα από  τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της παράταξης μας

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από Κόμματα και πολιτικές ταυτότητες.

 

 

Ελένη Κτιστάκη

Πολιτευτής ΝΔ Ηρακλείου

Αν. Γραμματέας στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας -Κόμματος