Ηλιοφάνεια και σήμερα στην Κρήτη

Σχεδόν αμετάβλητο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού το επόμενο τριήμερο. Έτσι, τοπικές βροχές θα έχουμε την Παρασκευή κυρίως στα δυτικά της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Παροδικές βροχές αναμένονται και το Σάββατο στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με σποραδικές καταιγίδες και πάλι στα δυτικά. Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως 6 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 0 έως 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ασθενείς άνεμοι και το θερμόμετρο από 7 έως 19 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο, ήλιος με συννεφιά στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα βροχής. Ο υδράργυρος από 6 έως 22 βαθμούς.
Στα Κύθηρα, γενικά καλός καιρός και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά, δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 14 έως 23 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πιθανές βροχές στην κεντρική Στερεά. Ο υδράργυρος από 5 έως 22 βαθμούς.
Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις, δυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.