Ελλάδα: Προετοιμασίες για την υποδοχή Ομπαμα

Περισσότεροι απο 3.000 Έλληνες αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε συναγερμό για την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα Mπαράκ Ομπάμα. Σε κάθε μετακίνηση του οι δρόμοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν.  Ο λόφος του Φιλοπάππου θα φρουρείται από το τέλος της εβδομάδας και θα ερευνάται συνέχεια από πυροτεχνουργούς ενώ μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα αλλά και το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνει κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με το σχέδιο των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ, να ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Του προεδρικού αεροσκάφος, θα προηγηθούν με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.